Om Filmbilleder

 

 

Filmbilleder rummer omkring 6.000 billeder fra film på ‘Se film hjemmefra’ og ‘Se kort- og dokumentarfilm på biblioteket‘. Filmbilleder kan anvendes af alle biblioteker, som er tilsluttet/har tegnet abonnement. Anvendelsen er vederlagsfri.

Om billederne

Vi tilføjer nye billeder løbende. Dog kan der gå 1-2 uger fra filmen er på Filmstriben, indtil billederne er søgbare i Filmbilleder.

På alle nye titler går vi efter – ud over stills – også at kunne stille coverbilleder / plakatbilleder til rådighed i basen.

På en del ældre titler, især fra DFI, er det desværre ikke muligt at fremskaffe billeder i en kvalitet, der egner sig til storskærmsvisning.

Adgang med Netpunkt login

Log ind med bibliotekets almindelige brugernavn, biblioteksnummer og password til Netpunkt.

 

Søg på hele eller dele af en titel eller på faustnummer.

Størrelser og download

Når musen køres hen over billedet, vises bredde- og højdemålet på det pågældende billede i pixels. Billedet downloades til egen computer ved at højre-klikke på det og, i de fleste browsere, at vælge “Gem som”.

Formatændring og redigering

Minimering af størrelse og mindre beskæringer, der tilpasser billedet til det format, I har brug for, er tilladt. Der må ikke foretages meningsforstyrrende beskæringer eller vælges afgrænsede udsnit af billedet.

(Brugs)Ret og pligt

Billederne må udelukkende anvendes til bibliotekets markedsføring og formidling af den konkrete titel, som billederne stammer fra, på Filmstriben. De må både anvendes til trykt og i digital formidling, f.eks. på biblioteks hjemmeside eller på en storskærm.

B​​​​illederne må ikke uploades til eller lagres permanent i andre eksterne databaser eller systemer, og heller ikke videregives til andre uden for biblioteket. 

Husk altid at skrive en henvisning til Filmstriben og anføre filmens titel sammen med billedet. Det er ikke tilladt at bruge billederne uden reference.

 

Forsideservice

For nye titler bliver billeder også uploadet til Forsideservice. Vi arbejder løbende på også at få lagt billeder fra ældre filmtitler ind i Forsideservice.